Halmstads kommun - Rektorer till utbildnings-och arbetsmarknadsförvaltningen

Hemsida
www.halmstad.se

Kategori
Ledning- och chefer

Anställningsform
Heltid

Ansök nu

Rektorer till utbildnings-och arbetsmarknadsförvaltningen, Halmstads kommun

Arbetsuppgifter

Elevkullarna i Halmstads kommun växer och inom en snar framtid kommer vi att ha flera nya gymnasieskolor. Vi söker nu rektorer till dessa nya enheter men vi behöver även tillsätta ett antal tjänster på befintliga skolor dvs Sannarpsgymnasiet, Kattegattgymnasiet och Sturegymnasiet. Är du beredd att kliva in som ledare i en kreativ miljö så välkomnar vi dig. Rektorsuppdraget är ett mångfacetterat uppdrag som styrs av lagar och förordningar på statlig nivå, men du arbetar dessutom efter kommunala direktiv och med din egen legitimitet som insats i verksamheten. Inom din rektorsenhet har du ansvaret för det operativa arbetet där all pedagogisk personal är organiserad i arbetslag. Du ansvarar för ditt områdes skolutveckling, kvalitetsarbete och ökad måluppfyllelse enligt styrdokumenten, detta naturligtvis i samarbete med övriga rektorer på enheten. Du kommer att ingå i enhetens ledningsgrupp Tillsättningarna kommer att ske succesivt under våren 2018 och först ut är 2 rektorer till Sannarpsgymnasiet. Dessa rektorer kommer att ansvara bland annat för språkintroduktionen och antagningen till detta program, nationella program och IB (International baccalaureate). Observera att tjänsterna till Sannarpsgymnasiet kommer att tillsättas under januari månad, vänta därför inte med din ansökan.

Kvalifikationer

Vi söker tydliga ledare med stort pedagogiskt kunnande och med tidigare ledarerfarenhet, gärna från gymnasieskola och med dokumenterat goda resultat. Tydlighet, professionalism, lyhördhet och flexibilitet är honnörsord för dig i ditt arbete. Det är viktigt att du är målinriktad och har god beslutsförmåga. Som ledare är du kommunikativ, demokratisk och prestigelös vilket innebär att du har lätt för att möta människor, skapa förtroende, motivation och arbetsglädje. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument, är drivande och har förmågan att stimulera och stödja pedagogiskt utvecklingsarbete. Du är ett föredöme och agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund, som bygger på ett utvecklande ledarskap (UL). Du uppmuntrar andra till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för individen själv och för organisationen. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa medarbetare. Vi ser gärna att du har erfarenhet som rektor och redan har gått rektorsutbildningen. Har du inte det men har en vilja och ett driv så tveka inte att söka. Alla måste börja någonstans och om du är oerfaren som ledare/rektor så stöttar vi dig med en mentor och coaching i ledarskap. Det finns goda utvecklingsmöjligheter för dig som chef inom kommunen. Du har relevant akademisk utbildning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. För tjänsterna på Sannarpsgymnasiet krävs goda kunskaper i engelska då kommunikationen kommer att ske på engelska.

Andra uppgifter

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Tjänsterna tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Cecilia Ek, Gymnasiechef
Telefon: 070-269 60 53
Namn: Maria Melander, Gymnasiechef
Telefon: 070-8455623
Namn: Rikard Sjödahl, Gymnasiechef
Telefon: 070-598 74 74

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Anders Carlsson, Skolledarförbundet
Telefon: 070-269 77 08

Ansökan

Referensnummer: A737350
Sista ansökningsdag: 2018-02-28