Tranemo Kommun , Tranängskolan F-6 - Specialpedagog, Förstelärare till elevhälsan i Tranemo F-6

Jobbmail

Liknande jobb direkt till din mail!

Välj en eller flera kategorier att prenumerera på.

Förfina sökningen

Kategori

 
 
 
 
 

Fler kategorier

Specialpedagog, Förstelärare till elevhälsan i Tranemo F-6, Tranemo Kommun , Tranängskolan F-6

Tranemo kommun är vårt naturliga val av bostadsort. Här bor vi i en naturskön kommun i storstadens närhet. Här finns ett boende som passar alla ? oavsett om man vill bo i en större ort, på landsbygden eller sjönära.

Vi bor i ett samhälle som jobbar för att vara ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart, där vi känner oss friska och trygga i en bra välfärd. Hos oss är mångkulturen en tillgång eftersom vårt samhälle är öppet och generöst.

Tranemo kommun har ett rikt förenings- och kulturliv. Kulturupplevelser är en viktig del av livet och fritiden är rik och varierad. Med stolthet lyfter vi fram våra kulturskatter och turistmål.

Kommunen, föreningarna och näringslivet har utvecklat en nära samverkan där ideella krafter och goda idéer tas tillvara ? på det området är Tranemo kommun bland de bästa i Sverige.

Välutbyggda kommunikationer skapar möjligheter för medborgare. Det är enkelt och stimulerande att driva företag i Tranemo kommun där grogrunden finns för ett växande näringsliv.

I Tranemo kommun känner du dig välkommen. Vi verkar för en stark känsla av samhörighet. Vi skapar mötesplatser som möjliggör inflytande och delaktighet i hela kommunen.? Tranängskolan är kommunens största grundskola F-6 med ca 380 elever. Sjötoftaskolan F-3 och förskolorna i Tranemo RO ingår i vårt område
? Skolan är vackert placerad mellan Tranemosjön och Ljungsnässkogen och är indelad i två stadier F-3 och 4-6 samt fritidshemmet med indelning åk F-1 och åk 2-4.
? I vårt RO arbetar tre heltidsanställda specialpedagoger, en skolsköterska och en skolkurator.
? Elevhälsopersonalen sitter samlade i gamla folkskolans vackra lokaler.
? På skolan arbetar vi för ett främjande elevhälsoarbete där elevhälsan börjar i klassrummet med våra duktiga pedagoger.
? Tranängskolans elevhälsoteam deltager detta året i SPSM:s nätbaserade utbildning (att höja skolans elevhälsokompetens). Samtliga pedagoger går SPSM:s utbildning med inriktning NPF

ARBETSUPPGIFTER
? Uppdraget som specialpedagog innebär sedvanliga arbetsuppgifter inom det pedagogiska området som sträcker sig från F-6 Tranemo rektorsområde. Din huvudsakliga specialpedagogiska uppgift kommer att ligga inom f-3
? Som specialpedagog är du en del av skolans elevhälsoteam. Du arbetar utifrån individ-, grupp-, och organisationsnivå där du handleder pedagoger, samverkar med vårdnadshavare och elever.
? Du är en viktig person i verksamheten där elevhälsoarbetet inriktas mot ett främjande och förebyggande arbetssätt
? För dig som är intresserad finns det möjlighet att kombinera det pedagogiska uppdraget med ett förstelärarskap, det innebär att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på skolan.
? I uppdraget som förstelärare ingår det också att ta ett särskilt ansvar för skolans utveckling med utgångspunkt i det systematiska kvalitetsarbetet.
? Försteläraren tjänstgör på sin egen arbetsplats men har också delvis ett kommun/förvaltningsövergripande uppdrag genom att sprida goda exempel.KVALIFIKATIONER
? Du är legitimerad specialpedagog med bakgrund inom grundskolan.
För att bli aktuell som förstelärare måste du vara:
- vara legitimerad lärare enligt 2 kap. 16 § skollagen (2010:800) alternativt kunna uppvisa bevis på att legitimation har sökts samt examensbevis för en fullständig lärarexamen.
-vara trygg med att leda och utveckla kollegor
-genom dokumentation kunna redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet
-ha visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen
-även i övrigt av huvudmannen bedömas som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen


Vi använder oss av löpande rekrytering.

Tillträde till vårterminen 2018 eller efter överenskommelse

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Varmt välkommen med din ansökan!