Linnéuniversitetet

Linnéuniversitetet

Hemsida: lnu.se/

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett av Sveriges nyaste universitet och bedriver utbildning och forskning i Kalmar och Växjö.

Linnéuniversitetet har fått sitt namn efter Sveriges mest kände vetenskapsman Carl von Linné. Även Linnéuniversitetets ledord är inspirerade av Linnés anda: Nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet ska genomsyra verksamheten. Linnéuniversitetets symbol är hämtad från en av Linnés anteckningsböcker från skoltiden. Fortsättningsvis står det vackra majträdet för ett modernt, internationellt universitet i Småland.

Attraktiva kunskapsmiljöer i Kalmar och Växjö

Linnéuniversitetet bedriver utbildning och forskning i Kalmar och Växjö. Här finns sedan länge utbildning och forskning av hög kvalitet och med stort genomslag, nationellt som internationellt. Kalmar med sin närhet till kusten och Östersjön har stark forskning inom naturvetenskap. Här finns också en internationellt välrenommerad sjöfartshögskola. I Kalmar finns universitetet på flera platser runt om i staden. Forskare, lärare och studenter ger staden dynamik och energi.

Linnéuniversitetet är ett av Sveriges nyaste lärosäten. Vi bildades 2010 genom en sammanslagning av Högskolan i Kalmar och Växjö universitet. Så nej, Linnéuniversitetet är inte Sveriges äldsta universitet. Men kanske just därför, är vi ett av de mest nytänkande.

Företaget på sociala medier